ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίνα Μενδώνη: «Η πρόσβαση των πολιτών στο Τατόι θα γίνει μέχρι το 2025»

Λίνα Μενδώνη: «Η πρόσβαση των πολιτών στο Τατόι θα γίνει μέχρι το 2025»
Λίνα Μενδώνη: «Η πρόσβαση των πολιτών στο Τατόι θα γίνει μέχρι το 2025» INTIME

«Η πρόσβαση των πολιτών στα παλιά ανάκτορα θα γίνει μέχρι το 2025», δήλωσε για το Τατόι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Δεν θα έχει γίνει η πλήρης αποκατάσταση του κτήματος, όμως αυτά τα Προγράμματα, όπως η μετατροπή του Ανακτόρου σε Μουσείο, θα έχουν γίνει. Η μετατροπή του Στάβλου του Γεωργίου Α΄ σε Μουσείο θα έχει γίνει. Οι υποδομές όλες, θα έχουν γίνει. Οι διακηρύξεις για να αναληφθούν, από ιδιώτες πλέον, οι αποκαταστάσεις κάποιων κτιρίων που θα φιλοξενήσουν είτε εστίαση είτε φιλοξενία, θα βγουν εντός του 2023. Επομένως, το Πρόγραμμα που έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού είναι συνεπές στο χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με τη Μελέτη Βιωσιμότητας η οποία παρουσιάστηκε το 2021», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε επίσης στα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Οτιδήποτε ανακοινώνεται στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης ακυρώνει την ίδια την διαπραγμάτευση. Αυτό το οποίο εγώ έχω να σας πω είναι ότι η Ελλάδα έχει τις κόκκινες γραμμές της, τις οποίες ακολουθεί με ιδιαίτερη συνέπεια», σημείωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια διαπραγμάτευση δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη».

Τέλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε ότι η παρουσίαση του αρχιτεκτονικού προσχεδίου για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες, David Chipperfield και Γραφείο Τομπάζη. «Από εκεί και πέρα, θα γίνουν οι διάφορες διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών. Είναι μελέτες δύσκολες και σύνθετες. Υπολογίζουμε ότι γι' αυτές θα χρειαστούμε περίπου ενάμιση χρόνο για να ξεκινήσει μετά η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου», πληροφόρησε μεταξύ άλλων η Λ. Μενδώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ