ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Πήγα στην κηδεία του τέως γιατί διατηρώ φιλικούς δεσμούς με μέλη της οικογενείας

Βορίδης: Πήγα στην κηδεία του τέως γιατί διατηρώ φιλικούς δεσμούς με μέλη της οικογενείας
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η παρουσία του στην κηδεία ήταν για ψηφοθηρικούς λόγους, σχολίασε σκωπτικά: «Δεν νομίζω ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας ψηφίζει στην ανατολική Αττική, όπου πολιτεύομαι» INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφεία αρχείου)

Απαντήσεις για την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών που προκλήθηκε να διευκρινίσει με ποια ιδιότητα παρέστη στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στη Μητρόπολη, ανέφερε ότι είχε πρόσκληση από την οικογένεια με την οποία συνδέεται κοινωνικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών όταν παρευρίσκεται σε ιδιωτική εκδήλωση προφανώς και δεν απεμπολεί την υπουργική του ιδιότητα. Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η παρουσία του στην κηδεία του τέως μονάρχη ήταν για ψηφοθηρικούς λόγους, σχολίασε σκωπτικά: «Δεν νομίζω ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας ψηφίζει στην ανατολική Αττική, όπου πολιτεύομαι».

Σε ότι αφορά στο ερώτημα που ετέθη εάν τελικά επρόκειτο για κηδεία ιδιώτη, μετά τη σχετική απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση- υποστήριξε ότι διετέλεσε βασιλιάς και η οικογένεια του συνδέεται με πολλούς βασιλικούς οίκους.

«Αν εγώ, χτυπάω ξύλο, αποβιώσω αύριο 10-15 αρχηγοί κρατών δεν θα έρθουν στην κηδεία μου, ο Κωνσταντίνος διετέλεσε βασιλεύς και συνδέεται με πολλούς βασιλικούς οίκους, αυτή είναι η πραγματικότητα...», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών αντέκρουσε και τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση καταρρέει, λέγοντας ότι σήμερα, στη χιλιοστή δημοσκόπηση που δημοσιεύεται, διευρύνεται διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα γίνουν εκλογές, θα αποτυπωθούν αυτά που είναι να αποτυπωθούν, αλλά να λέτε ότι αυτή η κυβέρνηση καταρρέει δεν επιβεβαιώνεται από κανένα εύρημα», είπε και μίλησε για ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα που πλησιάζει επίπεδα αυτοδυναμίας. «Τα υπόλοιπα στις κάλπες οσονούπω», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ