Κικίλιας: «Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Αθήνα, νέες πτήσεις και νέες επενδύσεις»
Ανανεώθηκε:
Για τις συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators που οδήγησαν στην προσέλευση ταξιδιωτών στην Αθήνα ακόμα και τη χειμερινή περίοδο, αλλά και για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
O ίδιος μιλώντας στον ρ/σ Real, ανέφερε ότι οι απευθείας πτήσεις της προηγούμενης σεζόν από τις ΗΠΑ σταμάτησαν μόλις πριν λίγες ημέρες, ενώ της επόμενης θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.
Η επιμήκυνση που επιτεύχθηκε φέτος φαίνεται και από τις επιδόσεις Απριλίου και Οκτωβρίου- που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών- ενώ, όπως είπε, και τα αποτελέσματα Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα είναι εξίσου εντυπωσιακά.
«Ήδη για το 2023 έχουν ανακοινωθεί 56 πτήσεις την εβδομάδα από ΗΠΑ και Καναδά και, βεβαίως, θα ακολουθήσουν και άλλες» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι αυτές οι απευθείας πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» συνιστούν μεγάλη «προίκα» για την Αθήνα η οποία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς λόγω της τουριστικής αναβάθμισης.
«‘Εχουμε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Πλατεία Κάνιγγος, στη Μητροπόλεως, στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στο Σούνιο. Αναβαθμίζονται οι γειτονιές πέριξ της Ομόνοιας και της Πλατείας Καραϊσκάκη, που ήταν πολύ υποβαθμισμένες, με έργα που δίνουν μία άλλη προοπτική στην πρωτεύουσα» είπε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι ταυτόχρονα το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε έργα υποδομής και ανάπτυξης με πόρους του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης.
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκλειστικά σχεδόν- πέρα αν θέλετε του εκπαιδευτικού ή της ψηφιοποίησης- επενδύει σε έργα υποδομής. Τα έργα υποδομής είναι οι game changers για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται, για αυτό και οι εντολές που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες είναι ότι δεν σταματάμε. Γιατί με ρώτησαν, "μήπως τυχόν οι εκλογές επηρεάσουν το τουριστικό μας προϊόν"; Και εξήγησα ότι ακόμα και τον Μάρτη- Απρίλη να γίνουν οι εκλογές και πάλι τουρίστες θα έχουμε στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας: Συνάντηση με CEO Frapport Greece - Ρεκόρ αφίξεων το 2022 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Κικίλιας: Στις 11 Μαρτίου η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27