ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο σε Μπλίνκεν: Αδίστακτος δικτάτορας ο Ερντογάν ενάντια και στις ΗΠΑ

Ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο σε Μπλίνκεν: Αδίστακτος δικτάτορας ο Ερντογάν ενάντια και στις ΗΠΑ
«Η Τουρκία εργάζεται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ. Ο κατευνασμός ενός αδίστακτου δικτάτορα όπως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά» αναφέρει η ανακοίνωση ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα έντονη αντίδραση κατά του ύποπτου ρόλου της Τουρκίας στην προσπάθεια εξαγοράς F-16 από τις ΗΠΑ, εξέφρασε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο,  μέσω ανακοίνωσής του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.  

Σε απόσπασμα της επιστολής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία εργάζεται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα και τις αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κατευνασμός ενός αδίστακτου δικτάτορα όπως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά».

Ενδεικτικό του κλίματος στην Άγκυρα, είναι πως σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία του στο θέμα για την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπλίνκεν έρχεται σε ρόλο «ισορροπιστή» να πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, την ώρα που τα μέλη του Κογκρέσου θα αποφασίζουν για την τύχη των τουρκικών F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις κυπριακές εκλογές, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να βρεθεί στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα και την Άγκυρα, οι οποίες θα κινούνται προεκλογικούς ρυθμούς.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή:

Επιστολή Ελληνοαμερικανικού ινστιτούτου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ