Ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο σε Μπλίνκεν: Αδίστακτος δικτάτορας ο Ερντογάν ενάντια και στις ΗΠΑ

Νέα έντονη αντίδραση κατά του ύποπτου ρόλου της Τουρκίας στην προσπάθεια εξαγοράς F-16 από τις ΗΠΑ, εξέφρασε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, μέσω ανακοίνωσής του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.
Σε απόσπασμα της επιστολής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία εργάζεται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα και τις αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κατευνασμός ενός αδίστακτου δικτάτορα όπως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά».
Ενδεικτικό του κλίματος στην Άγκυρα, είναι πως σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία του στο θέμα για την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο Μπλίνκεν έρχεται σε ρόλο «ισορροπιστή» να πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, την ώρα που τα μέλη του Κογκρέσου θα αποφασίζουν για την τύχη των τουρκικών F-16.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις κυπριακές εκλογές, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να βρεθεί στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα και την Άγκυρα, οι οποίες θα κινούνται προεκλογικούς ρυθμούς.
Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή:
Επιστολή Ελληνοαμερικανικού ινστιτούτουΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου: Οι λεπτές ισορροπίες, οι πιέσεις και το μπρα-ντε-φερ για τα F-16

Τσίπρας από Περιστέρι: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης – Ανιστόρητος ο διμέτωπος του ΠΑΣΟΚ
20:09
Ανδρουλάκης: Τιμούμε τη μνήμη των αεροπόρων μας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος
20:03
Πούτιν: Προτεραιότητα να σταματήσουν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε ρωσικά εδάφη
19:57
Market Pass: Τα μηνιαία όρια αγορών και οι ενισχύσεις - Αναλυτικά παραδείγματα
19:53