ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Εν μέσω αντιδράσεων που οδήγησε στην αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συζητείται στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, το 2016 και το 2022.

Αφορμή στάθηκε επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα να κληθεί προς ακρόαση, καθώς θέλει να ενημερώσει για τα πρόσφατα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η πλειοψηφία το απέρριψε.

Ο Θανάσης Μπούρας υποστήριξε πως πρέπει να υποβληθεί αίτημα μπου θα υποστηρίζεται από τα 2/5 των μελών της επιτροπής, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος εξέφρασε την έκπληξη του για την αυτοπρόσκληση Ράμμου. "Είναι πρωτοφανές να αυτοπροσκαλείται ο επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Τι είναι αυτό; Κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων", είπε.

Σόου χαρακτήρισε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ και σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση των παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Γιώργου Κατρούγκαλου κάνει λόγο για θλιβερή εικόνα της επιτροπής που με τον τρόπο αυτό αυτοκαταργείται και για ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των συνταγματικών εκτροπών της κυβέρνησης, ενώ ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημα Ράμμου.

«Ζητάει ο Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής να έρθει, επειδή προφανώς έχει συλλέξει στοιχεία, και ο ίδιος λέει θέλω να σας ενημερώσω, άρα έχει να προσφέρει νέα στοιχεία... Θέλει IQ πάνω από 50; Τώρα προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο σε εσάς;» διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι το προεδρείο αρνείται να καλέσει για ακρόαση τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ