ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είτε καλέσουν τον Ράμμο είτε όχι το παρακράτος θα αποκαλυφθεί

Τσίπρας: Είτε καλέσουν τον Ράμμο είτε όχι το παρακράτος θα αποκαλυφθεί
Ράμμος - ΑΔΑΕ: Απέστειλε νέα επιστολή στη Βουλή Eurokinissi

Τη διευκρινιστική επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχολιάζει ο Αλ. Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή - αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ.

ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ.

Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χρήστος Ράμμος - ΑΔΑΕ: Απέστειλε νέα επιστολή στη Βουλή

Νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, λίγες μόλις ώρες μετά τις φωτιές που άναψε στο πολιτικό σκηνικό με το αίτημά του να ενημερώσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και την άρνηση της πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα του, απέστειλε την Παρασκευή (20/1) ο Χρήστος Ράμμος.

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ αναφέρει ότι στόχος του είναι να δώσει διευκρινίσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας, υποστηρίζοντας πως το αρχικό του αίτημα για ενημέρωση της Βουλής σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Στην επιστολή του προς τον Θανάση Μπούρα που κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο κ. Ράμμος κάνει αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο για την ΕΥΠ σημειώνοντας ότι εξ αυτού ήταν υποχρεωμένος να αποστείλει αίτημα για ενημέρωση αποκαλύπτοντας ότι το θέμα είναι τα πορίσματα των ελέγχων που διενήργησε η ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

«Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον Υπουργό Δικαιοσύνης», αναφέρει στην επιστολή του και συμπληρώνει πως «το επίμαχο αίτημα τέθηκε, αυτονοήτως, υπό την τελική δική σας κρίση. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημά μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού κοινοβουλίου» ενώ παράλληλα αποδέχεται το απόρρητο των εργασιών που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στη Βουλή αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων λέγοντας: «Το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θέματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας, οφείλεται στην μέριμνα μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά την γνώμη πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής, συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή του η ενημέρωση που θέλει να παράσχει σχετίζεται με «αποτελέσματα ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επι των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ