ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σόου Ακάρ: Παρουσίασε τηλεοπτική σειρά με τουρκική εισβολή στην Ελλάδα

Νέο σόου Ακάρ: Παρουσίασε τηλεοπτική σειρά με τουρκική εισβολή στην Ελλάδα
Ο υπουργός Ακάρ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβάλλεται ο ηρωισμός και η αυτοθυσία του τουρκικού στρατού Screengrab

Μία νέα προβοκατόρικη καμπάνια έστησαν οι Τούρκοι με στόχο να πλήξουν με κάθε τρόπο και όπως μπορούν την Ελλάδα. Αυτή τη φορά, οι γείτονες το πήγαν πραγματικά σε άλλο επίπεδο, αφού γύρισαν μία στρατιωτικού περιεχομένου σειρά με κρατική επιχορήγηση (σ.σ. προφανώς δεν είναι άσχετο από τις επερχόμενες εκλογές), όπου οι «καλοί» Τούρκοι στρατιώτες κυνηγούν λαθρεμπόρους σε ελληνικά νησιά! 

Και δεν φτάνει που το σήριαλ το οποίο θα μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση TRT1, αλλοιώνει τα πραγματικά στοιχεία με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η πρεμιέρα διοργανώθηκε με κάθε επισημότητα από το υπουργείο εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και οι διοικητές των δυνάμεων παρακολούθησαν τη νέα σειρά του TRT «Al Sancak» (σ.σ. Η Κόκκινη Σημαία) σε ειδική προβολή. Ο υπουργός Ακάρ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβάλλεται ο ηρωισμός και η αυτοθυσία του τουρκικού στρατού.

Η νέα σειρά του TRT «Al Sancak» αφηγείται την ιστορία ενός Τούρκου στρατιωτικού, ο οποίος υπερασπίστηκε την πατρίδα του με τίμημα τη ζωή του.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TRT Ahmet Albayrak, ο Γενικός Διευθυντής του TRT Mehmed Zahid Sobacı, η ομάδα παραγωγής και οι ηθοποιοί παρακολούθησαν επίσης την ειδική προβολή στον Πολιτιστικό Χώρο «Ατατούρκ».

Η τούρκικη σειρά παρουσιάζει τους Τούρκους στρατιώτες να κυνηγούν Έλληνες εγκληματίες ακόμη και στην Αθήνα, ενώ στα πλάνα φιγουράρει ο χάρτης της Ελλάδας.

Λίγο πριν από τις εκλογές, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας φαίνεται να έχει αναλάβει έναν αρκετά προπαγανδιστικό ρόλο, στοχεύοντας στον ανθελληνισμό.

«Η κόκκινη σημαία» έχει ως θέμα τους Τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι σχεδιάζουν μια αποστολή με στόχο να καταπολεμήσουν κακούς τρομοκράτες και κακούς λαθρέμπορους όπλων, οι οποίοι απειλούν την Τουρκία.

Ο στόχος βρίσκεται σε ένα νησί στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρεται η πραγματική ονομασία του. Στους τοίχους όμως, φαίνονται συνθήματα, τα οποία είναι γραμμένα στα ελληνικά αλλά και χάρτες με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στους τοίχους αναγράφεται το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον Μαζιώτη» αλλά και συνθήματα που γράφουν «Έξω οι Ναζί».

Η εκδήλωση έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ο Ακάρ συνοδευόταν από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Musa Avsever, τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Atilla Gülan και τους υφυπουργούς Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu και Muh.

Στο τέλος της τελετής, ο Γενικός Διευθυντής της TRT Sobacı παρουσίασε την αφίσα της σειράς στον υπουργό Ακάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ