ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου σε Σολτς: Έθεσε θέμα για κατοχικό δάνειο και γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

Σακελλαροπούλου σε Σολτς: Έθεσε θέμα για κατοχικό δάνειο και γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
Αναφερόμενη στην Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο ΙΝΤΙΜΕ / ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο έθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Κεντρικά θέματα της συνάντησης με την οποία η ΠτΔ ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Βερολίνο, σύμφωνα με την Ελληνική Προεδρία, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τουρκική επιθετικότητα, οι πολεμικές αποζημιώσεις το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Αναφερόμενη στην Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Σολτς την πάγια θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία «το μόνο μέσο επίλυσης διακρατικών διαφορών είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο» και δήλωσε ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, «οι οποίες συνδυάζονται με μια εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα».

Επίσης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε στον συνομιλητή της το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το θέμα για την Ελλάδα και χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή σχετικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ