ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δραγασάκης: Μπήκαμε σε φάση σχετικής σταθεροποίησης

Γ. Δραγασάκης: Μπήκαμε σε φάση σχετικής σταθεροποίησης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, παραδεχόμενος ωστόσο ότι χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, "ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά".

Και διευκρίνισε: "Ενώ μέχρι τώρα κυβερνούσαμε, ας το πω σχηματικά, με ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας, μήνα, πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, και για τις επόμενες ημέρες και για τους επομένους μήνες και για τα επόμενα χρόνια".

Όπως είπε, ο λαός έδειξε κατανόηση και η κυβέρνηση άντεξε και επιβεβαίωσε τη συνοχή και την αντοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.

"Υλοποιήσαμε όλα τα αναγκαία μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν πέρα ή και αντίθετα από τις δικές μας επιλογές, ώστε να διασφαλίσουμε την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μέχρι και το 2018", παραδέχθηκε.

Στάθηκε ωστόσο στο θέμα του χρέους λέγοντας ότι η κυβέρνηση πέτυχε να έχει "από τώρα έναν δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος, που, αν και απέχει από το να συνιστά τη ριζική λύση που θα θέλαμε, εν τούτοις δημιουργεί ένα πλαίσιο με μικρότερες αβεβαιότητες σε σχέση με πριν".

Τόνισε παράλληλα ότι "οι κραυγές των διαπλεκομένων συμφερόντων και τα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη για πτώση της κυβέρνησης είτε θα εγκαταλειφθούν άδοξα είτε θα θυμίζουν ολοένα και περισσότερο στρατηγικές πόλωσης, διαρκούς έντασης, ακόμη και θεσμικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, τις οποίες εφαρμόζουν αντιδραστικές δυνάμεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ