ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εκλογές: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης

Μητσοτάκης για εκλογές: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την παρέμβασή του έστειλε εκλογικά μηνύματα, με έμφαση στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής INTIME / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. «Σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον ο τόπος και εσείς πρωτίστως, η νέα γενιά, δεν μπορείτε να ρισκάρετε ούτε ανατροπές των κατακτήσεών σας -δικές σας είναι οι κατακτήσεις και οι επιτυχίες της χώρας, πρώτα και πάνω απ' όλα- αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ούτε περιπέτειες ακυβερνησίας», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και στη συνέχεια προσέθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος που «η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από «νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά», να γίνει «ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την παρέμβασή του έστειλε εκλογικά μηνύματα, με έμφαση στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος, ζητώντας εντολή για νέα τετραετία λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητώ εντολή για δεύτερη φορά στην προκοπή» και υπογράμμισε με έμφαση ότι η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια».

«Καρφώνοντας», δε, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κάποιους που, αντί για λύσεις, προτείνουν σποτάκια με “how to”, χωρίς να έχουν το “know how” και με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να γίνει cringy» (σ.σ. αναφερόμενος στα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ). «Αυτή είναι, αγαπητέ Ορφέα, φίλες και φίλοι, η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με «how to», χωρίς όμως να έχουν το «know-how». Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί «trendy» αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, «cringy»…», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι καμία πρωτοβουλία στο παρόν δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, αν δεν προβάλλεται στο μέλλον. Μίλησε για «αθόρυβη επανάσταση του gov.gr» και θεαματικά αποτέλεσμα κόντρα στη γραφειοκρατία.

«Οι προκλήσεις έχουν να κάνουν και με την αιχμή της τεχνολογίας» ανέφερε, σημειώνοντας ότι δρομολογείται στην Ελλάδα η ίδρυση γραφείου της Meta. Με πρωτοβουλίες όπως τα έξυπνα νησιά και τα απάτητα βουνά, δείχνουμε πώς συμβαδίζει η ανάπτυξη με την προστασία της φύσης, ανέφερε ακόμη, δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Αναφορικά με την Ουκρανία, έκανε λόγο για «πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης», που δημιουργεί κύματα ακριβείας. «Πεθαίνουν άνθρωποι στην Ευρώπη για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, ο πόλεμος αυτός μας αφορά όλους» ξεκαθάρισε.

Η Ελλάδα ξεπέρασε πολλά εμπόδια, είπε ακόμη, κάνοντας λόγο για οικονομική ανόρθωση της χώρας και την καθιέρωση του ψηφιακού κράτους -έτσι φτάσαμε στις 300.000 νέες δουλειές και στην τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, παρατήρησε.

Έκανε λόγο για σημαντική υποχώρηση της ανεργίας και είπε πως στόχος θα είναι η αποκλιμάκωση να συνεχιστεί, με τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, μέσα από επενδύσεις.

«Τους νέους τους αφορούν όλες οι πολιτικές μας. Το brain drain αρχίζει και αντιστρέφεται» είπε, τονίζοντας πως το στοίχημα στη δεύτερη τετραετία θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα, με αιχμή το πρόγραμμα στέγης.

«Μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα για τη νέα γενιά. Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλω δίπλα μου, να πούμε πως ό,τι λέμε για τη νέα τεράστια θα το κάνουμε, γιατί έχουμε αξιοπιστία» κατέληξε.

Η «European Youth Day – Powered by ONNED» πρόκειται για μία εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή και ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ