ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι πρόσωπα στην επιστολή Ράμμου σε Τασούλα - Το SMS στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έξι πρόσωπα στην επιστολή Ράμμου σε Τασούλα - Το SMS στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η ίδια επιστολή, που φέρει την ένδειξη «απόρρητο», εστάλη και στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, έφτασε η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου. Πηγές αναφέρουν στο CNN Greece, πως η επιστολή περιλαμβάνει τα ονόματα έξι προσώπων τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής του παραθέτει τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη σχετικά με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Η ίδια επιστολή, που φέρει την ένδειξη «απόρρητο», εστάλη και στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ράμμος απέστειλε δύο επιστολές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τις οποίες ζήτησε να καταθέσει τα ευρήματα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

Η «σπίθα» που πυρπόλησε το πολιτικό σκηνικό ήταν το γραπτό αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου, να συγκληθεί απόρρητου χαρακτήρα συνεδρίαση της σημαντικής αυτής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να την ενημερώσει –όπως αναφέρει– «επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος της αρμοδιότητός της».

Η συνάντηση Τσίπρα-Ράμμου και το SMS στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε λακωνικά: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στη συνάντηση που θα έχει στις 18:00 με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον φάκελο που έλαβε από τον κ. Ράμμο.

Εκτιμάται ότι η παρουσία και η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Τετάρτη (25/01) στη Βουλή, επίσης θα αφορά την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν sms στο οποίο τους ζητείται να είναι παρόντες αύριο στην Ολομέλεια.

Έξι πρόσωπα κατονομάζει η επιστολή

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή Ράμμου, κατονομάζονται έξι πρόσωπα που «έπεσαν» θύματα του κοριού της ΕΥΠ. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα.

Υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής ανέφεραν στο CNN Greece ότι ο Χρήστος Ράμμος από τα τέλη Αυγούστου και μετά και σε μηνιαία βάση ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής για επισυνδέσεις που έχουν γίνει. Η «αναφορά» περιλαμβάνει μόνον νούμερα και όχι περισσότερα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ