ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η ΑΔΑΕ όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό

Γεραπετρίτης: Η ΑΔΑΕ όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Στην πολιτική «θύελλα» που έχει ξεσπάσει για ακόμη μια φορά με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε πως σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή τότε αυτά θα είναι «καλοδεχούμενη».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας αιχμές εναντίον του Χρήστου Ράμμου, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και πως καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διερωτήθηκε δε, πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, για τα οποία η ΑΔΑΕ ενημέρωσε μόλις χθες τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς εάν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο ίδιος απάντησε:

«Αν συνέβαινε αυτό, είναι καταδικαστέο».

Υπογράμμισε, επίσης, πως όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ.

Στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «ζητήματα εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι».

Τόνισε δε, με νόημα:

«Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα».

Έκανε μάλιστα λόγο για «προσωποποιημένη ενημέρωση» και υποστήριξε πως ο Χρήστος Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν με αυτή την ενέργεια ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε:

«Υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις».

Υπερτόνισε, μάλιστα, πως εάν ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση τότε όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Κλείνοντας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως επί 3,5 χρόνια, ο Χρήστος Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ