ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Να μη διαρραγεί το κεκτημένο της συνεννόησης στην εξωτερική πολιτική

Δένδιας: Να μη διαρραγεί το κεκτημένο της συνεννόησης στην εξωτερική πολιτική
«Οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού ενοχλούνται και απειλούν, αυξάνουν προκλητική τους συμπεριφορά με απειλές τύπου Βόρειας Κορέας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις «να μην διαρραγεί το κεκτημένο της συνεννόησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά την προεκλογική περίοδο», έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Παραλλήλισε την τουρκική προκλητικότητα με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, γεγονός που ενοχλεί τις δυνάμεις του αναθεωρητισμού. «Η πατρίδα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος. Οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού ενοχλούνται και απειλούν, αυξάνουν προκλητική τους συμπεριφορά με απειλές τύπου Βόρειας Κορέας που περιλαμβάνουν πυραύλους και αναφορές ότι η Ελλάδα δεν έχει επήρεια στα νησιά της αν δεν τα αποστρατικοποιήσει», είπε και αναφέρθηκε στα τουρκικά αφηγήματα περί δήθεν Γαλάζιας πατρίδας.

«Ο τουρκικός αναθεωρητισμός επιχειρεί ανατροπή των ισορροπιών της ευρύτερης περιοχής. Άλλαξε ο κόσμος επιχειρεί να αλλάξει γειτονιά. Έχουμε βασική αρχή το Διεθνές Δίκαιο και την ειρηνική επίλυσης διαφορών. Αυτή τη πολιτική αρχών και αξιών επιλέξαμε», είπε και επεσήμανε με νόημα πως απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

«Η Ελλάδα δεν απαντά στην προπαγάνδα με προπαγάνδα. Αυτό χωρίζει τον Δημοκρατικό κόσμο με τον αυταρχισμό. Η λογική του 19ου των κανονιοφόρων έχει παρέλθει. Η αντίληψη της κυβέρνησης και της κοινωνίας είναι ότι ο λαός της Τουρκίας θέλει ειρήνη σταθερότητα συνεργασία στην συντριπτική του πλειοψηφία γιατί αυτά θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή και αυτά επιδιώκει η Ελλάδα», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, ότι «η Κύπρος δεν κείται μακράν και δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε παράνομη δήλωση, παράνομη συμφωνία και σε κάθε σε βάρος μας ρητορική. Θα αποδομούμε με επιχειρήματα που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο κάθε σε βάρος μας επίθεση».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ