ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα απειλείται ξανά η δημοκρατία

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα απειλείται ξανά η δημοκρατία
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι το επιτελικό κράτος κατάντησε ένα σύστημα διακυβέρνησης που υπονομεύει κάθε δημοκρατικό θεσμό EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στην εκτίμηση ότι «σήμερα απειλείται ξανά η δημοκρατία» προέβη ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση θεσμών, όπως η ΕΥΠ και υποστήριξε ότι το επιτελικό κράτος κατάντησε ένα σύστημα διακυβέρνησης που υπονομεύει κάθε δημοκρατικό θεσμό.

«Η δεξιά, γνωστή για τις επιδόσεις της στο «φακέλωμα» των αντιπάλων της στο παρελθόν, σήμερα μας εκπλήσσει με τη δεινότητά της στις νέες τεχνολογίες», ανέφερε και μίλησε για καλλιέργεια μιας απαράδεκτης αντίληψης, ότι τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται με τις υποκλοπές, αποτελούν δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα.

«Δεν μπορείτε να επικαλείστε τον πατριωτισμό σας, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ, όταν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την ξανακάνατε ΚΥΠ, δηλαδή, Κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών», είπε ο κ. Παπανδρέου και έστρεψε τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όταν έγινε κυβέρνηση λειτούργησε «επαναστατικώ δικαίω», αψηφώντας θεσμούς και λειτουργίες ελέγχου της εξουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ