ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις
Το 59%, δηλαδή 6 στους 10 θεωρούν ότι οι παρακολουθήσεις κακώς έγιναν και είναι πλήγμα για την δημοκρατία ΑP Photo

Στις 5 μονάδες καταγράφει τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία Prorata, που δίνει τα εξής όρια διακύμανσης για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα: Για τη μεν ΝΔ δίνει από 28% ως 34%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ από 23,5% ως 28,5%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA.

Πολύ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο 15,5%, ενώ σύμφωνα με την μέτρηση επισφαλής είναι η είσοδος στη Βουλή τόσο της Ελληνικής Λύσης, όσο και του ΜεΡΑ25, ενώ το «κόμμα Κασιδιάρη» έχει πλαφόν το 2,5%.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις σε σχετική ερώτηση, το 44% εμφανίζεται να επιλέγει «κυβέρνηση με κορμό ΝΔ» και το 40% «κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το ΠΑΣΟΚ υφίσταται σημαντικές απώλειες στην πρόθεση ψήφου και καταγράφεται στο 9%, με όρια διακύμανσης από το 7,5% ως το 10,5%. Μάλιστα, η εταιρεία δίνει στον Νίκο Ανδρουλάκη πολύ χαμηλά ποσοστά θετικών γνωμών - προσπερνά μόνον τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε αντίθεση με όλες τις έρευνες άλλων εταιριών, η Protrata καταγράφει ως δεύτερο κριτήριο ψήφου - μετά από την «ακρίβεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης», την «διαφθορά και τα πολιτικά σκάνδαλα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 59% θεωρεί ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κακώς έγιναν και είναι πλήγμα για την δημοκρατία.

H έρευνα καταγράφει ποια θέματα επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των πολιτών, με την οικονομία και ειδικά την ακρίβεια να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τη διαφθορά και τα πολιτικά σκάνδαλα να ακολουθούν στη δεύτερη.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ