ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Παγκόσμια Ημέρα Ολοκαυτώματος: Kαθήκον όλων να θυμόμαστε τις σκοτεινές στιγμές της Ευρώπης

ΥΠΕΞ για Παγκόσμια Ημέρα Ολοκαυτώματος: Kαθήκον όλων να θυμόμαστε τις σκοτεινές στιγμές της Ευρώπης
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως είναι ιστορικό χρέος όλων να θυμούνται και αυτή αλλά και όλες τις σκοτεινές στιγμές της Ευρώπης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ανακοίνωσής του, θέλησε να τιμήσει την συγκεκριμένη μέρα, αναφέροντας ματαξύ άλλων πως είναι ιστορικό χρέος όλων να θυμούνται και αυτή αλλά και όλες τις σκοτεινές στιγμές της Ευρώπης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «την 27η Ιανουαρίου, στην 78η εφέτος επέτειο απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, από τον Σοβιετικό στρατό, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και η Ελλάδα, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμά ειδικότερα τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων της απάνθρωπης αυτής τραγωδίας.

Καθώς μάλιστα θα λιγοστεύουν οι αυτόπτες μάρτυρες από δίπλα μας, αποτελεί ιστορικό και ηθικό καθήκον όλων, την ημέρα αυτή αλλά και κάθε ημέρα, να θυμόμαστε με δέος τις σκοτεινές εκείνες στιγμές της Ευρώπης, να συνεχίζουμε να ερευνούμε σε βάθος το παρελθόν αυτό και, σιγά σιγά, να περνούμε τη σκυτάλη της μνήμης, όπως είναι και ο τίτλος των φετινών εκδηλώσεων, στις νέες γενιές.

Για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον ειρηνικό, δημοκρατικό και ελεύθερο από ρατσιστικό μίσος, από εκφάνσεις αντισημιτισμού και άλλες διακρίσεις κατά συνανθρώπων μας. Έτσι θα μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση και τη μνήμη αλλά και έτσι θα αντιμετωπίσουμε όποιον δεν θέλει να γνωρίζει ή να θυμάται, ώστε τέτοια συμφορά να μη μπορέσει να συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ