ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης για «μικρή Μαρία»: H Μπαϊντά είχε powerbank να φορτίζει το κινητό και έπαιρνε οδηγίες

Μηταράκης για «μικρή Μαρία»: H Μπαϊντά είχε powerbank να φορτίζει το κινητό και έπαιρνε οδηγίες
Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, η Μπαϊντά είναι «μία γυναίκα, καλλιεργημένη, μορφωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη» ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι μετανάστες είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά», αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός, μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε και στο ψέμα για τον θάνατο της μικρής Μαρίας στον Έβρο αλλά και το ρόλο που έπαιξε μία μετανάστρια, ονόματι Μπαϊντά, σε αυτό.

«Όταν έφτασε στην Ελλάδα το γκρουπ των 38 στις 15 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα πήγα στον Έβρο για να ακούσω τι είχε συμβεί. Ελάχιστοι είπαν ότι πέθανε το κοριτσάκι – ανάμεσά τους και η Μπαϊντά – και αμέσως ξεκίνησε έρευνα» είπε ο κ. Μηταράκης.

Πρόσθεσε ότι έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες αποδείχθηκε πως η είδηση του θανάτου της μικρής Μαρίας ήταν ψέμα και πως η οικογένεια είχε μόνο τέσσερα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα πλάνα του βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη νησίδα», είπε ο κύριος Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, όσον αφορά τη Μπαϊντά«επρόκειτο για μία γυναίκα, καλλιεργημένη, μορφωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη».

«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο γκρουπ τελευταία στιγμή, οργανωμένη, εφοδιασμένη με το powerbank για να φορτίζει το κινητό της, με το οποίο επικοινωνούσε με δύο ΜΜΕ στη Γερμανία και την Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες» δήλωσε.

Η Μπαϊντά έφυγε παρατύπως από την Ελλάδα για την Γερμανία μετά την κατάθεσή της στις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ