ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εισαγγελική έρευνα για τις αποκαλύψεις σχέσεων διαπλοκής αστυνομικών με τη μαφία

Θεοδωρικάκος: Εισαγγελική έρευνα για τις αποκαλύψεις σχέσεων διαπλοκής αστυνομικών με τη μαφία
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» αναφορικά με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και σχέσεις αυτών με κύκλωμα της μαφίας, αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας που λυμαίνεται τη νύχτα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο αποκαλύπτει το θέμα, οι αξιωματικοί δεν δίσταζαν να τοποθετούν «δικούς» τους ανθρώπους από το σώμα σε υπηρεσίες - κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες.

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτονται συνομιλίες τωρινών σημαντικών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα», βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αυτές ακούγονται ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη να λένε ότι αυτοί θα «βάλουν πλάτη» σε κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλων ποινικών.

Άλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς.

Και αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού. Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ!

Διάλογοι «φωτιά» από τις «διαπραγματεύσεις»

Στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» καταγράφεται διάλογος που αναφέρει χαρακτηριστικά «Στρατηγέ μου να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;», με τον υπηρεσιακό παράγοντα να απαντά «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Σε άλλον καταγεγραμμένο διάλογο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, φέρεται να κανονίζει τα της πληρωμής του. «Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας» με τον ποινικό να του απαντά «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ