ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλίμα και διμερείς σχέσεις: Συναντήσεις Μητσοτάκη με πρίγκιπα Ακισίνο και Χοσόντα

Κλίμα και διμερείς σχέσεις: Συναντήσεις Μητσοτάκη με πρίγκιπα Ακισίνο και Χοσόντα
Η κλιματική αλλαγή, οι διμερείς σχέσεις των χωρών και οι σχέσεις καλής γειτονίας στο επίκεντρο των συζητήσεων IN TIME / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με το διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, Πρίγκιπα Akishino, και την Πριγκίπισσα Akishino συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και ειδικά για την πρωτοβουλία GR - eco islands, που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Hiroyuki Hosoda.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτάIN TIME/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Η κλιματική αλλαγή, οι διμερείς σχέσεις των χωρών και οι σχέσεις καλής γειτονίας στο επίκεντρο των συζητήσεωνΙΝ ΤΙΜΕ / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός μετέφερε στον κ. Hosoda πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ