ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ημερομηνία εκλογών: «Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

Μητσοτάκης για ημερομηνία εκλογών: «Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών 2023 από τους δημοσιογράφους, είπε πως «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα» Eurokinissi

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ιαπωνία στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών 2023 από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι, είπε πως «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Σήμερα Τρίτη, (31/01) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σε δεξίωση για Ιάπωνες και Έλληνες επιχειρηματίες. Κατά τη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, απέφυγε να δώσει την καταλυτική ημερομηνία, ωστόσο, δεν δίστασε να δηλώσει ότι μετά το Πάσχα (16 Απριλίου) «θα γίνουν κάποιες εκλογές».

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι είτε οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν στις αρχές Απριλίου, δεν αποκλείεται 2 ή 9 Απριλίου και οι δεύτερες μετά το Πάσχα. Ωστόσο, με τον πρωθυπουργό να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ενδέχεται ο πρώτος γύρος εκλογών να γίνει μετά το Πάσχα και ο δεύτερος μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων, τον μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, πλέον βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού Μαραθωνίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λογοπαίγνιο με την επικείμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ