Γερουσιαστής Ραπτάκης: Η Τουρκία συνεχίζει να υποδαυλίζει το χάος στην Ανατολική Μεσόγειο
Ηχηρό μήνυμα κατά των πρακτικών της Τουρκίας στέλνει μέσω του CNN Greece ο Λεωνίδας Ραπτάκης Γερουσιαστής στην πολιτεία του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.
«Πριν τριάντα χρόνια, μια διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις νησίδες στα Ίμια οδήγησε στους θανάτους τριών γενναίων Ελλήνων αεροπόρων του ναυτικού, του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού» τονίζει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Greece.
Και προσθέτει χαρακτηριστικά:
Ενώ τιμάμε τη μνήμη τους, πρέπει να δεσμευθούμε ξανά, ότι θα είμαστε σε εγρήγορση καθώς ακόμα και τώρα, η Τουρκία συνεχίζει να υποδαυλίζει το χάος στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δεν σέβεται τα εδαφικά δικαιώματα των γειτόνων της.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Η Ελλάδα έχει έναν ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει αντιδρώντας στην τουρκική επιθετικότητα και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την αμερικανική κυβέρνηση, να συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Τιμάμε τη θυσία τους
Κατανοώντας αυτή την αποστολή και μένοντας σταθεροί στην προστασία των συμφερόντων μας, τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία και τη γενναία υπηρεσία αυτών των τριών αδρών που χάσαμε όταν το ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τους θανάτους των πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας», καταλήγει ο ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής.
Τουρκία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης απορρίπτει την απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα
22:43
Επεισόδια στη δομή Σιντίκης Σερρών: Ένοχοι οι 23 κατηγορούμενοι - Οι ποινές τους
22:35
Χάρης Δούκας: Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτηρίου του Badminton
22:30
Πανελλήνιες 2026: Από αύριο μέχρι και τις 4/9 οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια
22:23