Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό διεξήχθη στο μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας με τη συμμετοχή των κ. Κουρουμπλή και Κατρούγκαλου.
Εξερχόμενοι οι δυο υπουργοί ανέφεραν ότι στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Θα έχει προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία.
Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.
Διαβάστε ακόμα:
Στο μυαλό Τσίπρα η απλή αναλογική και η εκλογή ΠτΔ από τη βάση
Βρετανία: Πρώτο σε πωλήσεις το νέο βιβλίο του Τσάρλι Μακέσι «Always Remember»
19:17
Χωρίς τις αισθήσεις τους, κάτω από χιονοστιβάδα, εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες στα Βαρδούσια (vid)
19:12
«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας
19:00
Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων στην έξοδο των Χριστουγέννων (vid)
18:49