ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλάθι Νοικοκυριού - Γεωργιάδης: Μέσα στον Φεβρουάριο οι πρώτες νέες μειώσεις

Καλάθι Νοικοκυριού - Γεωργιάδης: Μέσα στον Φεβρουάριο οι πρώτες νέες μειώσεις
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνει πως το Καλάθι για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI

Νέες μειώσεις στο Καλάθι του Νοικοκυριού, προέβλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης  πως περιμένουν τους πολίτες εντός του Φεβρουαρίου, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνει πως το Καλάθι για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του.

«14η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τα 833 προϊόντα 65 (7.80%) παρουσίασαν αύξηση, 48 (5.76%) παρουσίασαν μείωση, και 720 (86.43%) παρέμειναν σταθερά! Σε αξία συνόλου «Καλαθιού» η αξία έμεινε σταθερή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.347765

Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το καλάθι του νοικοκυριού

Στην αναβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης, Fitch αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία κι άλλη ευρωπαϊκή χώρα αναμένεται να υιοθετήσει το καλάθι του νοικοκυριού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «...Λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές», ωστόσο προσθέτει «με την κίνηση αυτή ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε επίσης ότι «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις προβλέψεις και τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκες». Μαλιστα ανέφερε ότι ήδη ο Ιανουάριος του 2023 πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις.

Πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου «έχει φέρει πολλές αδικίες στους συνταξιούχους και ψάχνουμε να βρούμε λύση».

Για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνεται πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης. Ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία, παρόμοιο καλάθι με τη χώρα μας ετοιμάζει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόϊδευαν το καλάθι θα καταπιούν τη γλώσσα τους, εκτιμώντας ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, οι τιμές των προϊόντων, οι δουλειές, οι συντάξεις, αλλά για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή δεν είχε να μας πει κάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ