ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχει στις ψηφοφορίες

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχει στις ψηφοφορίες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε υψηλούς τόνους μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ήδη από χθες πράξη την απόφαση της με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να κάνει λόγο για ακύρωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησαν Θεοδώρα Τζάκρη και Νάσος Αθανασίου, λέγοντας πως «δεν θέλουμε να επικυρώσουμε με την παρουσία μας την αντισυνταγματική εκτροπή που ζούμε εδώ και έξι μήνες». Η κ. Τζάκρη σχολίασε ακόμη πως «η Δημοκρατία κινδυνεύει όταν στο Πεντάγωνο παρακολουθείται και ο τελευταίος ΚΨΜιτζής και η οδός Κατεχάκη έχει γίνει σουρωτήρι μαφιόζων».

Την πρόταση να μην πληρώνονται οι βουλευτές που δεν παρίστανται στη Βουλή, επανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε σε ότι αφορά στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ πως «έτσι σπέρνουμε μίσος κομματικό και απαξιώνουμε την εργασία όσων συναδέλφων θέλουν να δουλέψουν στο Κοινοβούλιο».

Την άποψη ότι «τη Δημοκρατία οι κυβερνώντες την έχουν κλειδώσει σε ένα σκοτεινό και μυστικό δωμάτιο», εξέφρασε ο Νάσος Αθανασίου από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Γιάννη Βρούτση να απαντά ότι στη ΝΔ αυτό που αποφάσισε η αξιωματική αντιπολίτευση το αποκαλούν «κοινοβουλευτική εκτροπή».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε οτι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόδειξη αμηχανίας. «Τι θα γίνει αν οι της κυβέρνησης σας κάνουν πλάκα και κάνουν εκλογές τον Ιούλιο;», διερωτήθηκε. Ο κ. Λοβέρδος έδωσε και το στίγμα της ρηροτικής του κόμματος του στην πορεία προς τις εκλογές λέγοντας: «Εμείς που εφηύραμε το σκληρό ροκ,θα πάμε τώρα και στο heavy metal, μπαίνοντας στο παιχνίδι επί ίσοις όροις».

Με αφορμή πάντως, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών εθίγη πληθώρα θεμάτων που δεν είχαν καμία συνάφεια με το αντικείμενο, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «η χώρα θρηνεί και η εικόνα που δίνει η βουλή καφενείο τριτοκλασάτου τηλεοπτικού σταθμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ