ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Θεοδωρικάκου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Θεοδωρικάκου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για το πόρισμα της έρευνας στην υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται συγγενικό μέλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα έγινε μετά από γραπτή εντολή του κ. Θεοδωρικάκου στις 26 Ιανουαρίου και αφορά τον περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Η έρευνα που περιλάμβανε καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήχθη από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του απόστρατου αξιωματικού, ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση που εμπλέκεται συγγενικό μέλος του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ όπως είπε έχει σκοπό η υπόθεση αυτή να πάει μέχρι τέλους.

Σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για οργανωμένη υπόθεση με συγκεκριμένους σκοπούς και για άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτό

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ