ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Δεν έχουμε την «πολυτέλεια» του διχασμού – Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης

Δένδιας: Δεν έχουμε την «πολυτέλεια» του διχασμού – Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Παράγοντες εθνικής επιβίωσης της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την εθνική ομοψυχία και την εθνική ενότητα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας στα εγκαίνια έκθεσης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εξήγησε πως καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας προερχόμενο από χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, δεν έχει την πολυτέλεια του διχασμού όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες ευρωπαϊκών χωρών.

«Η στράτευση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τις συγκεκριμένες παραμέτρους είναι απαραίτητος παράγων της εθνικής μας επιβίωσης, γιατί εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο μάλιστα από σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια του διχασμού», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη, ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και πάντα διαφωνίες, όμως αυτό δεν επιτρέπει να διαρραγεί το αρραγές μέτωπο στις κύριες, στις βασικές γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στηλίτευσε παράλληλα την «πατριδοκαπηλεία» και πρόσθεσε ότι «ουδείς δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο πατριώτη από άλλους».

«Να μη γίνεται αποδεκτή η απόπειρα της μονοπώλησης του πατριωτισμού. Οφείλουμε ως κοινωνία να αγνοούμε κάθε κραυγή πατριδοκαπηλείας, κάθε εθνικολαϊστική έκλαμψη θράσους. Θυμηθείτε παρακαλώ τους εθνοκάπηλους της Χρυσής Αυγής, νεοναζιστές που επικαλούνταν τα εθνικά σύμβολα δίπλα στους αγκυλωτούς σταυρούς», σημείωσε.

Δήλωσε υπερήφανος για τη σημαντική ενίσχυση του κεκτημένου της εθνικής συναίνεσης, τα τελευταία 3,5 χρόνια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και στους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών.

«Διαχρονική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενημερώνει, να διαβουλεύεται με τα υπόλοιπα κόμματα στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Και είναι επίσης υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνομιλούν και να συμβουλεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ