ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατρομανωλάκης για καλλιτέχνες: «Σύνθετο θέμα τα εργασιακά τους - Το εργαλειοποιούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ»

Γιατρομανωλάκης για καλλιτέχνες: «Σύνθετο θέμα τα εργασιακά τους - Το εργαλειοποιούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ»
Σύνθετο θέμα τα εργασιακά των καλλιτεχνών υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

"Σύνθετο θέμα" χαρακτήρισε τη ρύθμιση του εργασιακού τοπίου των καλλιτεχνών ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης αναπτύσσοντας στη Βουλή την τροπολογία που αφορά στα μισθολογικά και άλλα δικαιώματα τους.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης χαρακτήρισε ανακριβή τα όσα ακούγονται στο δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα και σημείωσε πως στόχος είναι οι καλλιτέχνες να αμείβονται δίκαια και η ιδιαιτερότητα της φύσης του επαγγέλματός τους να αντανακλάται στις αμοιβές τους.

Στην παρέμβασή του ο υφυπουργός Πολιτισμού επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εργαλειοποίηση του θέματος, σχολιάζοντας μάλιστα, τις δηλώσεις Τσίπρα και Ανδρουλάκη περί κατάργησης της ρύθμισης και ισοτιμίας με τα πτυχία των ΑΕΙ, αντίστοιχα, λέγοντας πως δεν νοούνται αυτές οι δηλώσεις από αρχηγούς κομμάτων που κυβέρνησαν.

"Καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι εξομοιώνει τους τίτλους σπουδών με το απολυτήριο λυκείου", είπε και πρόσθεσε: "Εξαιρούμε τους καλλιτέχνες από το π.δ.". Ο κ. Γιατρομανωλάκης επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για το βασικό ζήτημα των ανώτατων σπουδών, σημειώνοντας ότι έχουν οριστεί επιτροπές οι οποίες θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες. Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι διασφαλίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ