ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προσβλέπω σε διακομματική στήριξη στη διάταξη για Κασιδιάρη

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προσβλέπω σε διακομματική στήριξη στη διάταξη για Κασιδιάρη
O πρωθυπουργός είπε ότι προσβλέπει σε διακομματική στήριξη στη διάταξη για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από την επόμενη Βουλή ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME

Σε κλίμα φορτισμένο, λίγο μετά την κηδεία του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι έζησε «στιγμές θλίψης, αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας που έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με το θάνατο για να είμαστε εμείς ελεύθεροι». «Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής. Όπως τόνισε «δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που θέλει η πλατεία». Είπε ακόμα ότι είχε προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει την χώρα στον βούρκο και επανέλαβε ότι «έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πεζοδρομιακή Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη που θα κατατεθεί στην Βουλή για την προστασία από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε η διάταξη προσβλέπει στην θωράκιση της δημοκρατίας και την διασφάλιση της ομαλότητας και ότι προσβλέπει σε διακομματική στήριξη και εξήγησε ότι με την διάταξη αυτή δεν θα μπορεί να συμμετέχει κάποιος που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. «Πρόκειται για ανταπόκριση της πολιτείας και συνταγματική υποχρέωση της δημοκρατίας να περιφρουρείται από τους εχθρούς της», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ