ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής (3/01) θα μεταβεί στον Γρανίτη Δράμας #CNNgrNews EUROKINISSΙ

Ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής (3/01) θα μεταβεί στον Γρανίτη Δράμας για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το F4-E Phantom II στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Μάριο- Μιχαήλ Τουρούτσικα, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα η κηδεία του Υποσμηναγού (I) Μάριου - Μιχάηλ Τουρούτσικα.

Το παρών στην κηδεία του που τελέστηκε στην Τρίπολη έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, την ώρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Υποσμηναγού εκφωνούσε τον επικήδειο κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν. Το ίδιο συγκινημένος ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Απονομή Ανώτατου Βαθμού ​

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:

​​α.​Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342). ​​
β.​Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο - Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ