ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα γίνει στη Γκορυτσά Ασπροπύργου hot spot διαβεβαίωσε ο Βίτσας

Δεν θα γίνει στη Γκορυτσά Ασπροπύργου hot spot διαβεβαίωσε ο Βίτσας
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπισθεν κάνει η κυβέρνηση στη δημιουργία hotspot στη συνοικία των νεοπροσφύγων Ποντίων Γκορυτσάς Ασπροπύργου, μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δημήτρης Βίτσας που κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη άφησε μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δημιουργηθεί hot spot πουθενά στον Ασπρόπυργο.

«Ο δήμαρχος να πάει να πει στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να γίνει σε εκείνη την περιοχή και μπορεί να μην γίνει πουθενά στον Ασπρόπυργο», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας στη δυτική Αττική, ενώ αυτή την εβδομάδα θα μεταφερθούν οι πρώτοι 300 από τον Πειραιά κοντά στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Την πρόθεσή της να συμβάλλει ώστε να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση έκανε γνωστή η Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας για την περιοχή της Γκορυτσάς πως «δεν μπορούμε να βάλουμε τη φτώχεια δίπλα στη φτώχεια». Απαντώντας ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε ότι «ο φτωχός περιθάλπει καλύτερα τον φτωχό από τον πλούσιο, γιατί ξέρει τι θα πει φτώχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ