ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κως: Σύλληψη Τούρκων διακινητών που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Κως: Σύλληψη Τούρκων διακινητών που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού
Υπήρξε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του κατά του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα ακόμη διπλό επεισόδιο δημιουργήθηκε το βράδυ της πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή «Θερμά» της Κω, όταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και μετά από «μάχη» στη θάλασσα συνελήφθησαν δύο φερόμενοι ως Τούρκοι διακινητές αλλοδαπών. Ακολούθησε άλλη μία εμπλοκή και σύλληψη

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να ακινητοποιήσει το πρώτο σκάφος, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, χωρίς όμως ο χειριστής του ταχυπλόου να σταματήσει την πορεία του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων 20 αλλοδαπών.

Ταυτόχρονα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, Θερμά της Κω, εντοπίστηκε και άλλο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και πάλι χωρίς ο χειριστής του ταχυπλόου να συμμορφώνεται.

Το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους ακινητοποίησε το σκάφος ανοίγοντας πυρ, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής και κατάφερε να συλλάβει έναν ακόμη Τούρκο χειριστή, φερόμενο ως διακινητή των υπολοίπων 17 αλλοδαπών.

Πλακιωτάκης: Ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα

Για το διπλό αυτό επεισόδιο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέδωσε την εξής δήλωση: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ