ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush»

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush»
Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος Eurokinissi

Συλλαλητήριο «ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "George W. Bush" στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, το πρωί του Σαββάτου.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Μάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Β' Πειραιά, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά, με κυρίαρχα τα συνθήματα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. W. Bush»

Νωρίτερα στην κεντρική ομιλία, στην πλατεία Κοραή, ο Νίκος Αμπατιέλος σημειώνοντας την για δεύτερη φορά άφιξη του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου και την εντός του επόμενου διαστήματος άφιξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Charles de Gaulle", στην Κρήτη, είπε ότι «η άφιξη αυτής της τεράστιας δύναμης πυρός είναι η φυσική συνέχεια της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία καθώς και η συνέχεια και κλιμάκωση και της ελληνικής εμπλοκής σε αυτή».

Είπε ότι «Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028 καθώς και ότι το λιμάνι του Πειραιά, είναι σημείο ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και καπιταλιστικών κρατών.

«Το λιμάνι του Πειραιά συγκαταλέγεται σε λίστα των ΗΠΑ με σημεία της ελληνικής επικράτειας κρίσιμης γι' αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει. Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά έχει αναπτυχθεί μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ.

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά. Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα» υπογράμμισε.

Ο Ν. Αμπατιέλος αναφερόμενος στην ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «φτάσαμε σήμερα να συζητάμε την αποστολή S-300, ακόμα και αρμάτων μάχης "Leopard" ενώ, η πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου φαίνεται ότι πάει παραπέρα, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει πλέον και έμψυχο δυναμικό, όπως αποκάλυψε χτες ο "Ριζοσπάστης"».

Τόνισε ότι απέναντι σε αυτά «η μόνη επιλογή είναι η κλιμάκωση του αγώνα για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, για καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους φονιάδες των λαών, για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, για να σταματήσει η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού.».

«Να μην τολμήσουν να στείλουν φαντάρους ή στρατιωτικό προσωπικό εκτός συνόρων. Να γυρίσουν πίσω όσοι σήμερα βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές» πρόσθεσε.

Ο Ν. Αμπατιέλος είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «στήριξαν με χέρια και με πόδια την επικίνδυνη εμπλοκή» προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός «πληρώνει πολύ ακριβά» αυτήν την εμπλοκή που δεν έχει στόχο την ευημερία και την ασφάλειά του, αλλά «την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, για να παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία των πολέμων».

Είπε ακόμα ότι «οι περιβόητοι «ισχυροί σύμμαχοι», ΝΑΤΟ και ΕΕ, όχι απλώς δεν μας εξασφαλίζουν, αλλά είναι ακριβώς η πολιτική αυτή που δημιουργεί τους κινδύνους» και αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στις «επικίνδυνες διεργασίες που «τρέχουν» στα ελληνοτουρκικά», σημειώνοντας, χαρακτηριστικά,

«το ΝΑΤΟ και οι υποστηριχτές του μιλούν για «ΝΑΤΟικό έδαφος», που συνιστά καταπάτηση της κυριαρχίας, με κουμανταδόρο τα επιτελεία αυτής της δολοφονικής συμμαχίας. Και σε αυτήν την υπόθεση έχουν άξιους υποστηριχτές όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αναφορές Μητσοτάκη για «ΝΑΤΟικά νησιά» στο Αιγαίο».

«Ο στόχος ενίσχυσης της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ και η αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας δένονται με τις επιδιώξεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των νησιών κι αυτόν τον στόχο υπηρετεί και το πολιτικό προσωπικό, οι κυβερνήσεις στις δύο χώρες» πρόσθεσε.

Κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση, και υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτούς που θα ήθελαν το λαό να «πανηγυρίζει» για την παρουσία των αεροπλανοφόρων και του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, «υπάρχει ΚΚΕ, υπάρχει εργατικό κίνημα με μεγάλη παράδοση στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, στο φιλειρηνικό κίνημα, με μεγάλους αγώνες και ιστορία και στον Πειραιά».

«Το ΚΚΕ είναι για τον λαό η ασπίδα του για το σήμερα και η ελπίδα του για το αύριο. Γιατί αναδεικνύει την ανάγκη ο αγώνας για την ειρήνη να συνδεθεί με την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο αγώνας ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο να βρει διέξοδο στη δίκαιη λαϊκή πάλη που θα βάλει τέρμα στις αιτίες που γεννούν.

Για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος με τον λαό να έχει στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στη χώρα μας, στις άλλες γειτονικές χώρες, στην Ευρώπη, στον κόσμο» είπε ο Ν. Αμπατιέλος και κατέληξε στην ομιλία του:

«Το λιμάνι του Πειραιά είναι λιμάνι του λαού και όχι ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.

Να μην τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να στείλει εκτός συνόρων έμψυχο δυναμικό.

Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί από τον Πειραιά και όλη τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ