ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία από Γεννηματά - Θεοδωράκη για την ενότητα της Κεντροαριστεράς

Αισιοδοξία από Γεννηματά - Θεοδωράκη για την ενότητα της Κεντροαριστεράς

Με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι αντάλλαξαν χειραψία, υπό τα βλέμματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτών του Ποταμιού και προσωπικοτήτων από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ στη Τεχνόπολη στο Γκάζι η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.

«Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, σε ένα ακόμα κοινό βήμα για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το εγχείρημα «το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό προχωράει» Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν μικροκομματικές επιδιώξεις απάντησε πως «είναι κρίμα από τη στιγμή που το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες, να στέκεται κανείς σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προσεγγίσεις».

Προσερχόμενος στην εκδήλωση o Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «για μας υπάρχει ένα εγχείρημα: Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος και είναι απαραίτητο οι δυνάμεις του χώρου να δώσουν λύσεις και προτάσεις στον ελληνικό λαό.

«Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε: η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα με διάθεση για συγκρούσεις και χωρίς λαϊκισμούς - ούτε παλιούς λαϊκισμούς, ούτε νεολαϊκισμούς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Σχετικά με τις φήμες ότι υπήρξαν διαφωνίες για το πού και πώς θα καθόντουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι επιθυμούσε οι αρχηγοί να κάθονται στα ορεινά για να αφήνουν κάποιες θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά.

«Το καινούργιο δεν θα γίνει από αναπαλαίωση. Δε θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ