ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ για την ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας

Πλεύρης: Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ για την ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας
Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το επιχειρησιακό σχέδιο και σύσκεψη για την ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας. 

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΚΑΤ.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που φέρνει βαρυχειμωνιά και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εθνική οδό - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

Με εντολή της Τροχαίας Αττικής καθίστανται υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (4/2), ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί που δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, 80 ευρώ.

Αλάτι στις εισόδους του Μετρό

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει από το επόμενο 24ωρο και την Αττική.

Ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες:

Εστιάζει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, που είτε βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, τοξικο-εξαρτημένοι), είτε χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και σε άλλες κρίσιμες -για τη λειτουργία του κράτους- υποδομές.

Στις εισόδους του Μετρό, και όπου αλλού χρειαστεί, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα ρίχνουν τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παγετού.

Και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του. Είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ