ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης για ναυάγιο στη Λέρο: Με την ανοχή των τουρκικών αρχών τους εγκατέλειψαν αβοήθητους

Πλακιωτάκης για ναυάγιο στη Λέρο: Με την ανοχή των τουρκικών αρχών τους εγκατέλειψαν αβοήθητους
Πρώτιστο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, λέει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Σφοδρή επίθεση κατά των εγκληματικών κυκλωμάτων διακινητών αλλά και της ανοχής των τουρκικών αρχών στη δράση τους, εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για τη νέα τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στη Λέρο.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τους έλληνες διασώστες που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες έδειξαν ότι πρώτο τους μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αναλυτικά ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ