ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία Μπαρμπαρα - Πατούλης: Έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κακοκαιρία Μπαρμπαρα - Πατούλης: Έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία
Έχει δοθεί εντολή στα βαρέα οχήματα να μην κυκλοφορούν είπε ο Γιώργος Πατούλης INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του εξήγησε την απόφαση του κλεισίματος των σχολείων σε όλη την περιφέρεια τη Δευτέρα (6/2), λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, για τον «αγώνα δρόμου», όπως ανέφερε, που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας αγώνας σε πολλά σημεία της Αττικής. Ο καιρός επιδεινώνεται πότε Ανατολικά και πότε Δυτικά. Στην Εθνική Οδό υπήρξε η απόφαση από την Τροχαία για να μην υπάρξει εγκλωβισμός. Η Τροχαία δεν θέλει να εγκλωβιστεί εκεί κανένας, και μάλιστα τη νύχτα.

Έχει δοθεί εντολή στα βαρέα οχήματα να μην κυκλοφορούν. Αυτό το οποίο υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα, ήταν από τη Θήβα απαγορευόταν να πηγαίνουν στην Εθνική Οδό, οπότε αρκετά αυτοκίνητα πήγαν από την παλιά Εθνική Οδό. Εκεί υπάρχουν υψόμετρα αλλά με τις ενέργειες της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής δεν υπήρξε εγκλωβισμός. Υπήρξε λίγη ταλαιπωρία», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα οχήματα

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες και ακινητοποιημένα οχήματα, ανέφερε:

«Η εικόνα που έχω εγώ, από τις αντιπεριφερειάρχες και τα οχήματα που χειρίζονται τη διαδικασία, δεν υπάρχει εγκλωβισμός».

Σχετικά με τα σχολεία, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους, τους οποίους πρέπει να ακούμε σαν επιστήμονες, ότι θα υπάρχει ένταση του καιρού τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική. Δεν αφορά μόνο τη Βορειοανατολική ή τη Δυτική Αττική.

Η μεταφορά μαθητών, δασκάλων, κυρίως για τα ειδικά σχολεία, καλύτερο είναι να αποφευχθεί καθώς είναι προτιμότερη να υπάρχει πρόληψη. Καλύτερα να πούμε ότι κάναμε μια ημέρα τηλεκπαίδευση, παρά να χτυπήσει ένα παιδί ή ένας γονιός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ