ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου για το σεισμό στην Τουρκία - Έτοιμη να βοηθήσει η Αθήνα

Επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου για το σεισμό στην Τουρκία - Έτοιμη να βοηθήσει η Αθήνα
AP Photo/Burhan Ozbilici

Με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δένδιας μέσω Twitter, εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την ετοιμότητα της Αθήνας να παράσχει άμεσα βοήθεια στις σωστικές έρευνες.

Οικονόμου: Αναχωρεί από την Αθήνα για την Τουρκία C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ

Τη θλίψη της για τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία και τα ελικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των δύο λαών, εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε δημόσια τη θλίψη και τη συμπαράσταση του και τόνισε πως "η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά".

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο κρατών αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής, διευκρινίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ