ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνη απόφαση για κλήση Τσατάνη στη Βουλή

Ομόφωνη απόφαση για κλήση Τσατάνη στη Βουλή
Eurokinissi

Χαρακτήρα βεντέτας προσλαμβάνει η κόντρα Παπαγγελόπουλου – Αθανασίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ασχολείται με την γνωστή και ως υπόθεση Τσατάνη.

Αφορμή στάθηκε αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ότι είχε λάβει μήνυμα από τον Χαράλαμπο Αθανασίου, κάτι που παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι το μήνυμα (sms) που έστειλε ανέφερε: «Δεν θα σας αφήσω να διαλύσετε τη Δικαιοσύνη». Προκλήθηκε ένταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δέχεται πυρά ότι αφήνει υπαινιγμούς και τον Χαράλαμπο Αθανασίου να σχολιάζει ότι «οι καθαροί άνθρωποι όταν επικαλούνται κάτι το πάνε μέχρι τέλους».

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την έκπληξή του για την «πρωτοφανή ταχύτητα» με την οποία μελετήθηκε και έφθασε η αναφορά εναντίον του στη Βουλή.

Η επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει για ακρόαση την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρκετά μέλη της να αφήνουν σαφείς αιχμές για το ύφος της απαντητικής επιστολής Τσατάνη.

«Γιατί η κ. Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτόν τον περίεργο λόγο ότι η δικαστική εξουσία προτάσσεται; Πρέπει να το δούμε και αυτό στην αλυσίδα μίας ολόκληρης συμπεριφοράς της», σχολίασε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας γνωστό ότι η ακρόαση θα γίνει στη Βουλή παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Εφετών είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή θα πρέπει να μεταβεί στο γραφείο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ