ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι Βουλής για εξώδικο Κασιδιάρη: Επιβεβαιώνεται ποιος είναι ο πραγματικός επικεφαλής

Κύκλοι Βουλής για εξώδικο Κασιδιάρη: Επιβεβαιώνεται ποιος είναι ο πραγματικός επικεφαλής
Επιβεβαιώνεται ποιος είναι ο επικεφαλής του μορφώματος, σχολιάζουν κύκλοι της Βουλής για το εξώδικο Κασιδιάρη INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην εκτίμηση ότι το εξώδικο του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας που βάζει φρένο στην εκλογική του κάθοδο, επιβεβαιώνει το σκεπτικό της ρύθμισης, προέβησαν κύκλοι της Βουλής.

"Επιβεβαιώνεται και με δικαστικό κλητήρα ποιος είναι ο πραγματικός επικεφαλής", ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι μετά την παραλαβή του εξωδίκου, το οποίο κάνει λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση που στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και τις ελεύθερες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εξώδικο "διαβιβάστηκε" από τον Πρόεδρο της Βουλής σε όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η σχετική τροπολογία εισάγεται αύριο Τετάρτη προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής με τον πρωθυπουργό να καλεί τα κόμματα να στηρίξουν την ρύθμιση και να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε "σημειακές βελτιώσεις" με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Για την κυβέρνηση μείζον θέμα είναι η "πραγματική ηγεσία" και όπως δήλωσε στη Βουλή ο επισπεύδων υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης "η διάταξη είναι ορθή γιατί εκείνο που ενδιαφέρει είναι αν θα επιτρέπουμε σε αχυρανθρώπους να παριστάνουν τους αρχηγούς ενώ ξέρουμε ποιος είναι οι πραγματικός αρχηγός". Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα, επεσήμανε πως στόχος δεν είναι ο περιορισμός κανενός κόμματος για την ιδεολογία του όσο απεχθής και αν είναι , αλλά η αντιμετώπιση του ζητήματος των καταδικασμένων που παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικού κόμματος.

Καταψηφίζει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υιοθετηθεί το σκεπτικό της πρότασης των συνταγματολόγων Κοντιάδη- Αλιβιζάτου, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και επικίνδυνη την κυβερνητική τροπολογία. Στη συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να τοποθετηθεί κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στηρίζει την τροπολογία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καταψηφίζουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ αύριο ανοίγει τα χαρτιά της η Ελληνική Λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ