ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καημός σας να πάρετε τις ακροδεξιές ψήφους, όχι να αποκλείσετε τους ναζί

Τσίπρας: Καημός σας να πάρετε τις ακροδεξιές ψήφους, όχι να αποκλείσετε τους ναζί
Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, πως χθες «εμφανίστηκε στη Βουλή και με ένα διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο μας ζήτησε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση πως ψαρεύει στα «θολά νερά του κίβδηλου πατριωτισμού» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο καημός της κυβέρνησης δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί αλλά να πάρει ψήφους ακροδεξιών.

«Τώρα σας έπιασε ο πόνος, λίγο πριν τις εκλογές;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμφανίστηκε στη Βουλή και με ένα διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο μας ζήτησε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και έθεσε εκ νέου εκτός νόμου την εθνική μας αντίσταση», ενώ «καταφέρθηκε εναντίον του ΕΑΜ που ήταν ο κορμός της εθνικής αντίστασης του λαού μας απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές, δηλαδή απέναντι στους ναζί και στο φασισμό».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δύο χρόνια τώρα «άφησε τους εγκληματίες νεοναζί ανενόχλητους να κάνουν πολιτικό αγώνα από τη φυλακή» και ότι αυτά τα έβλεπε η ΝΔ, «απλά δε σας ενοχλούσε». Υποστήριξε πως στη ΝΔ πιστεύουν ότι με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη «και την ταυτόχρονη στροφή σας στην ακροδεξιά ρητορική, θα καταφέρετε να κερδίσετε τους ψηφοφόρους που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να πηγαίνουν προς τα εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ