ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. θα φτάσει μέχρι τέλους

Θεοδωρικάκος: Η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. θα φτάσει μέχρι τέλους
«Η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα και απομονώνουν τους λίγους επίορκους», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ΑΠΕ-ΜΠΕ / /ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Tο μήνυμα ότι «η κάθαρση στην ΕΛΑΣ θα φτάσει μέχρι τέλους», έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό του στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛΑΣ, που έγιναν με τη στήριξη του πρωθυπουργού, υπήρξαν αντιδράσεις, υπήρξαν σκευωρίες. Προχωρήσαμε στην αλλαγή στην ηγεσία κρίσιμων Υπηρεσιών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του βαρέως εγκλήματος», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ ξεκαθάρισε: «Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν».

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πρόσφατες αποστρατεύσεις έκαναν την πλειοψηφία των αστυνομικών να ανασάνει, ενώ προσέθεσε:

«Η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα με αγάπη και πίστη στο εθνόσημο που φέρει η στολή τους και απομονώνουν τους λίγους επίορκους».

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αυτή αποδεικνύεται με μετρήσιμα στοιχεία. «Έχετε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και εμπράκτως από τα μέτρα που ελήφθησαν για την στήριξη του έμψυχου δυναμικού της ΕΛΑΣ», διαβεβαίωσε ο υπουργός την ΠΟΑΣΥ, ενώ τόνισε: «Στηρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:

-«Δεν θα ξεχάσω τη συμβολή του υπουργού Οικονομικών, του Χρήστου Σταϊκούρα, με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού μας, να στηριχτούν οι αστυνομικοί με το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ. Δεν θα ξεχάσω την σταθερή και μόνιμη, αγάπη και συμβολή του υπουργού Ανάπτυξης, του Άδωνι Γεωργιάδη, που πάντοτε με πράξεις στηρίζει την ΕΛΑΣ. Δεν θα ξεχάσω την άριστη συνεργασία μας με τον Βασίλη Κικίλια, για να συνδράμει η ΕΛΑΣ στο έργο της ανάπτυξης του τουρισμού που φέτος έκανε ένα τεράστιο ρεκόρ και έδωσε το μήνυμα της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Κανείς δεν πηγαίνει σε μια χώρα αν δεν νιώθει ασφαλής και ένα μεγάλο μπράβο ασφαλώς στους αστυνομικούς μας, για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτό».

- «Δεν θα ξεχάσω τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη και φυσικά την υφυπουργό, την κ. Ράπτη, που από κοινού έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που απελευθερώνουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Κώτσηρα, που με τη δική του, συμβολή μαζί με τον υπουργό, κ. Τσιάρα, στο να κάνουμε πράξη επιτέλους την απελευθέρωση από το πάρεργο της διακίνησης των δικογράφων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο, γιατί έχουμε σταθερή και ουσιαστική συνεργασία».

-«Πάνω απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ελληνίδες και στους Έλληνες αστυνομικούς, στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, για μια εξαιρετική δουλειά η οποία διασφαλίζει τα σύνορα της πατρίδας. Το 2022 είναι η χρονιά που η παρουσία της ΕΛΑΣ στα σύνορα ήταν ένα στοπ σε παράνομη είσοδο 260.000 παράνομων μεταναστών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σύλληψη των πάνω από 1.400 εγκληματίες διακινητές παρανόμων μεταναστών, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί μας σε ολόκληρη τη χώρα η οποία οδήγησε στη σημαντική μείωση κατά 25% των δεικτών εγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο 2015-2019. Το 2022 είναι η χρονιά με τις λιγότερες δολοφονίες, με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες τα τελευταία 12 χρόνια και με το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης εγκλημάτων, που προσέγγισε το 90%».

-«Στηρίξαμε στην πράξη τον Έλληνα αστυνομικό. Μαζί κάναμε πραγματικότητα μέσα σε 17 μήνες το νέο βαθμολόγιο, λύσαμε το θέμα των εξόδων διημερεύσεων, πήγαμε σε 64 ώρες τα νυχτερινά, εκσυγχρονίσαμε με τη χθεσινή τροπολογία τον ειδικό λογαριασμό του ΤΑΠΑΣΑ. Παράλληλα, λύσαμε το θέμα τους ενός μήνα που καθυστερούσαν για να βγουν κανονικά στη σύνταξη, ψηφιοποιήσαμε υπηρεσίες και απελευθερώνουμε τους αστυνομικούς από πάρεργα δεκαετιών, αναγνωρίστηκε η μάχιμη πενταετία για όλους, ενώ κάναμε πράξη την ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης και σε επίπεδο αξιωματικών, αναβαθμίζοντας και τη συνολική εκπαίδευση των αστυνομικών μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ