ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 7,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 7,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με 26,4% EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο 7,4% υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 26,4, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 3%, ενώ εκτός Κοινοβουλίου φαίνεται να μένει το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Πώς τοποθετούνται οι ερωτώμενες/ οι για το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης;Απόκομμα από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

Στο ερώτημα εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτώμενων προκρίνει την επανάληψη εκλογών και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. Στην ίδια ερώτηση, το 36,8% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, απάντησαν ότι δεν θα προέκριναν να κάνει «καμία συνεργασία» το κόμμα, το 33,9% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία» και το 20,8% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Αναφορικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος του καταδικασθέντος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» με την τροπολογία της κυβέρνησης, ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.

Το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 63,1% την κρίνει «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ερωτώμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ