ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αντιόχεια ο Δένδιας - Επισκέπτεται με Τσαβούσογλου τις σεισμόπληκτες περιοχές

Στην Αντιόχεια ο Δένδιας - Επισκέπτεται με Τσαβούσογλου τις σεισμόπληκτες περιοχές
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας Υπουργείο Εξωτερικών / Twitter

Στην Αντιόχεια βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκέπτεται τις πληγείσες από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, περιοχές στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξεταστούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε στα Άδανα λίγο μετά τις 9:00πμ της Κυριακής (12/2), όπου τον υποδέχτηκε στην πίστα του αεροδρομίου ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αφήνοντας πίσω τους τις δύσκολες σχέσεις των περασμένων μηνών, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν έναν εναγκαλισμό μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και στη συνέχεια είπαν ιδιωτικά τις πρώτες τους κουβέντες σε μια συνάντηση περίπου μισής ώρας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ