ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αύξηση των προκρατήσεων του Ιανουαρίου πάνω από 20% σε σχέση με το 2019

Κικίλιας:  Αύξηση των προκρατήσεων του Ιανουαρίου πάνω από 20% σε σχέση με το 2019
«Τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες» τόνισε ο Βαίλης Κικίλιας Intime

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι 20% πάνω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι ακόμα και το τελευταίο τρίμηνο τα ταξιδιωτικά έσοδα στήριξαν τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στις ακόμα καλύτερες επιδόσεις που αναμένονται το 2023. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη -όπου η κρουαζιέρα ήταν 10 φορές πάνω συγκριτικά με το 2019 και για το 2023 έχουν ήδη προγραμματιστεί τουλάχιστον 70 αφίξεις από 13 εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια- ο υπουργός Τουρισμός επεσήμανε ότι φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 807 κρουαζιερόπλοια, γεγονός που σημαίνει αύξηση 19% σε σχέση με το 2022, χρονιά που ξεπέρασε τις επιδόσεις της προπανδημικής περιόδου.

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στην Α' Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι σκληρή η μάχη, αλλά η μάχη για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η ευημερία των Ελλήνων και να πάει η χώρα μπροστά, είναι σημαντικότερη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ