ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός πέθανε σε ηλικία 50 ετών EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό», αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για τον θάνατο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ εξαίρει την κοινοβουλευτική παρουσία του Νεκτάριου Σαντορινιού και σημειώνει: «Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός πέθανε σε ηλικία 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατέληξε σε νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τον τελευταίο καιρό, με τον ίδιο να γράφει προ ημερών στο Facebook ότι έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Η ζωή και το έργο του

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο ενώ είχε καταγωγή από τη Σύμη.

Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και εργάστηκε για αρκετά χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και 2019.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ