ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Μαρτύριο της σταγόνας και όχι μέτρα στήριξης οι κυβερνητικές εξαγγελίες

Κουτσούμπας: Μαρτύριο της σταγόνας και όχι μέτρα στήριξης οι κυβερνητικές εξαγγελίες
Κριτική στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Με το μαρτύριο της σταγόνας παρομοίασε τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας ότι λαμβάνονται προεκλογικά και κάτω από τη μεγάλη κατακραυγή.

«Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες και ρυθμίσεις της κυβέρνησης προεκλογικά, κάτω από την μεγάλη λαϊκή κατακραυγή, περισσότερο θυμίζουν το «μαρτύριο της σταγόνας». Δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα μόνη πραγματική ανακούφιση αποτελούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αρνείται -όπως είπε- να υλοποιήσει η ΝΔ, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ζήτησε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου για χρέη σε εφορία και τράπεζες.
  • Άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό, στο ύψος του 5% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαικής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών α’ κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαιρέτισε επίσης, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των καλλιτεχνών και των αγροτών, λέγοντας ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα τους και τους σφίγγει το χέρι, καθώς αγωνίζονται για κάτι καλό και ωφέλιμο για το λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ