ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Μπλίνκεν σε καλό κλίμα

Συνάντηση Τσίπρα - Μπλίνκεν σε καλό κλίμα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έφτασε στο ξενοδοχείο λίγο πριν από τις 11:30πμ, όπου τον περίμενε ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έφτασε στο ξενοδοχείο λίγο πριν από τις 11:30πμ, όπου τον περίμενε ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος και τον συνόδευσε στη συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ειδική αίθουσα του ισογείου και διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Ιδιαίτερης σημασίας η συνάντηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η σημερινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Κι αυτό γιατί, κατά την Κουμουνδούρου, αποδεικνύει πως και στην Ουάσιγκτον βλέπουν τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ως αυριανή κυβερνώσα παράταξη με την οποία πρέπει να συνεννοηθούν για τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως χρειάζεται εθνική στρατηγική και να θέτουμε εμείς την ατζέντα, όχι να ακολουθούμε τυφλά ατζέντες τρίτων ή να απαντάμε αμήχανα στις τουρκικές προτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ