ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Δένδιας: «O Κώστας Καραμανλής θα στηρίζει τη ΝΔ όπως από τότε που τον γνώρισα»

N. Δένδιας: «O Κώστας Καραμανλής θα στηρίζει τη ΝΔ όπως από τότε που τον γνώρισα»
Με αυτή την κινησή του, ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, τοποθετήθηκε και ο Νίκος Δένδιας, με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο Κώστας Καραμανλής θα συνεχίσει να στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τις ιδέες της, όπως πράττει από τότε που τον γνώρισα, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ».

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή την κίνησή του, ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή.

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφασή του, τονίζοντας ότι στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία της, τις αρχές και τις αξίες της.

Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συζήτηση να πραγματοποιείται σε καλό κλίμα.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Καραμανλής έχει λάβει την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές εδώ και καιρό, ωστόσο περίμενε την κατάλληλη συγκυρία για να την ανακοινώσει.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.


Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.


Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.


Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.


Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Από την πλευρά του, δημόσια δήλωση εξέδωσε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Κώστα Καραμανλή για την προσφορά του στην παράταξη και εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι, από όπου και αν βρίσκεται, θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ