ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Φίλη ζητά η Νέα Δημοκρατία

Παραίτηση Φίλη ζητά η Νέα Δημοκρατία
Eurokinissi

Την σκληρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη με τις οποίες υποστήριξε ότι η προγραμματισμένη κινητοποίηση του κινήματος «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

Με ανακοίνωσή της η Συγγρού ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Παιδείας καθώς όπως υποστηρίζει: «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας». Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Οι δηλώσεις του κ. Φίλη έγιναν στο ραδιόφωνο του Alpha όπου ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι υπάρχει μια αναμενόμενη επίθεση κατά της κυβέρνησης καθώς: « Νόμιζαν ότι θα τελειώσουν, ότι θα ήταν μια σύντομη παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας. Δεν τους βγαίνει αυτό το πράγμα».

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση «Παραιτηθείτε», οκ. Φίλης υποστήριξε πως «θα υπάρξει κλιμάκωση διαδικασιών και υπονόμευσης σε εισαγωγικά τύπου "κινήματα κατσαρόλας"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ