ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριθαρίδης: Ούτε με την τρίτη αύξηση δεν καλύπτονται τα επίπεδα του ταξικού πληθωρισμού Μητσοτάκη

Κριθαρίδης: Ούτε με την τρίτη αύξηση δεν καλύπτονται τα επίπεδα του ταξικού πληθωρισμού Μητσοτάκη
«Το ΜέΡΑ25 επιμένει πως μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, κάθε μήνα, του κατώτατου μισθού μπορεί να στηρίξει τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τους ευάλωτους» τόνισε ο κ. Κριθαρίδης Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε ότι «με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, σε μια νέα προεκλογική επικοινωνιακή προσπάθεια, τους «εβδομαδιαίους απολογισμούς του κυβερνητικού έργου», τους οποίους θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν περάσει η τετραετία της διακυβέρνησης του-, προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού με την εισήγηση του κ. Χατζηδάκη να αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, ως προς το ύψος της».

Σημείωσε πως «αυτό που βέβαια που παρέλειψε να αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στη σχετική ανάρτηση του, είναι πως ακόμα και με αυτή την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που κυκλοφορούν, δεν θα καλύπτεται και πάλι, ούτε καν το επίπεδο του ταξικού πληθωρισμού που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που ζουν με τον κατώτατο μισθό».

Καταληκτικά, ο Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει πως «γι' αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, κάθε μήνα, του κατώτατου μισθού, των χαμηλών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, στο ύψος του ταξικού, λαϊκού πληθωρισμού, μπορεί πραγματικά να στηρίξει τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τους ευάλωτους» και προσθέτει:

«Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλώς μια προεκλογική εξαπάτηση της Μητσοτάκης Α.Ε., ανθρώπων που οι ολιγάρχες, φίλοι της Κυβέρνησης, ληστεύουν μέσω της αισχροκέρδειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ